NYHETER

Foto Sören Vilks

Nypremiär för Lilla Svansjön

LILLA SVANSJÖN hade urpremiär i november 2018 och var ett beställningsverk som Claire Parsons skapade för Unga Dramaten. 2021 blir det nypremiär för denna stora klassiker i ny tappning, som handlar om att ta andra steg än de förväntade.

Under hela april visas den filmade versionen av föreställningen  på Dramaten Play. Se här.

I höst blir det turné i ett unikt samarbete mellan Unga Dramaten och Claire Parsons Co. (Med reservation för eventuella ändringar p.g.a. pandemin.) För alla från 6 år. Läs mer här.

”Ömsint bus med Tjajkovskijs klassiker” SvD
”…45 minuter ren rörelseglädje” Expressen
”Upplyfta lämnar vi teatern. Färdiga att flyga tillsammans.” DN

2020-11-05

Foto Thomas Hultgren

Premiär för nya verket GUL

Följ med på ett äventyr utomhus med dans och ljuvlig musik! En stunds cirkus med dansare, en jonglör och en gul kompanjon i Claire Parsons Co’ s nya dansverk GUL. Premiär för alla på Fullersta Gård i Huddinge den 19 september kl. 13, 14 och 15, med en smygstart för förskolegrupper den 18 september. Den 22 och 25 september kl. 16:45 och 17.30 visas GUL på Poseidons Torg i Haninge under Haninge gatufest.

Föreställningen GUL är speciellt lämpad att framföras – och tittas på – utomhus eller i andra stora och luftiga offentliga utrymmen; på en utomhusscen, i en park eller på museum. GUL passar alla från 3 år och uppåt. GUL kommer att spela på turné i hela landet. Föreställningen är c:a 15 minuter.

Tre figurer dyker upp på en plats nära dig. En gul boll rullar förbi. En kon dyker upp. Röda käglor flyger genom luften och en gul kompanjon börjar växa fram. Vilka är vi och var kommer de gula sakerna från?

Medverkande: Mira Björkman, Viktor Gyllenberg och Elin Hallgren
Koreografi och koncept: Claire Parsons Musik: Mikael Svanevik Kostym: Bitte Palm Mask: Angelika Ekeberg Teknik: Fredrik Myr

Foto Petra Hellberg

GRÄS på turné i Norrbotten

Vår fina föreställning GRÄS, för alla från 4 år och uppåt, är just nu på turné i Norrbotten i samarbete med Dans i Nord. Det är en stor glädje för oss att träffa barnen i Arvidsjaur, Piteå, Kiruna, Luleå, Pajala, Kalix och Haparanda!  Den 19 september blir det en offentlig föreställning på Acusticum i Piteå. Se oss gärna där!

Medverkar på turnén gör Viktoria Andersson, Linn Christine Ragnarsson, Petter Wadsten, Onni Toivonen och vår tekniker Christian Farcher. Vi passar på att hälsa Victoria varmt välkommen som dansare till kompaniet!

2020-09-12

Foto Martin Skoog

SOON SWOON från Scengalej till Sundsvall

På utbudsdagen Scengalej, som anordnas av Region Östergötland den 1 oktober, visas utdrag från vår föreställning SOON SWOON, för åldersgruppen 9-12 år. Kontakta oss gärna så berättar vi mer! Läs hela programmet här.

Den 5 oktober påbörjas en höstturné med SOON SWOON som sträcker sig långt in i november.

Turnédatum: 5-8 okt Barbacka, Kristianstad, 13-14 okt Palladium, Malmö , 20-22 okt Barbacka, Kristianstad, 24 okt  Barnens Scen, Malmö (SE), 3-6 nov Igelboda Aula, Nacka, 12-14 nov Tibble Teater, Täby (SE), 25-26 nov Sundsvall.

—–

SOON SWOON kommer också att visas för skolklasser i Stockholmsområdet – den 5 november i Igelboda Aula i Nacka och den 9-10 december på Dansens Hus. Föreställningarna sker i samarbete med Dansistan. Hör gärna av dig till Sandra Fredriksson på Dansistan om du vill veta mer och boka.

Med reservation för ändringar.

2020-09-12

Collage: ©Dansmuseet

Claire Parsons medverkar i utställning om Svenska Baletten

I oktober öppnar Dansmuseet i Stockholm jubileumsutställningen Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete – Ballets Suédois 1920–1925 för att fira hundraårsminnet av Svenska Baletten. Vi kan avslöja att Claire Parsons kommer att medverka med en dansinstallation i utställningen. Håll ögon och öron öppna – mer information kommer!

2020-09-10

Foto Petra Hellberg

Vi möter publiken igen!

GRÄS spelar föreställningar på Gottsunda teater i Uppsala 27 – 29 augusti. Vi är glada och coronasäkrade. För biljetter och mer info →

2020-08-26

Foto Martin Skoog

Den filmade föreställningen SOON SWOON

Hittills har 700 barn sett SOON SWOON som digital dansföreställning i klassrummet!  En av de skolor som beställde föreställningen var  Enskedefältets skola:

“Tack för en fin föreställning som fick 30 elever (ålder 7-8 år) i vår klass att bli riktigt avslappnade. Vi tyckte alla att föreställningen var suggestiv, i ett lugnt tempo samt intressant.”

 Vad minns du från föreställningen? 
En person verkade vara utklädd till ett moln. De andra två var utklädda till buskar.
De med guldlöv i håret kan ha varit gudar.
De jonglerade.
De bar varandra på olika sätt.
Den som såg ut som en Cowboy (blå kläder) ramlade.
Personen i blått såg ut som himmel.
De såg ut som asagudar.
De pratade aldrig.
De var tre stycken.
De smög och var tysta när de gick.
De såg ut som grekiska gudar.

Vi kommer ihåg dessa rörelser:
De gjorde vågrörelser med armarna och händerna. De stod på knä.
De spände en pilbåge.
Lugna rörelser.
Ibland bar de upp varandra.
Någon stod på händerna.
De rörde sig långsamt.

Vi tänkte på detta när vi såg rörelsen:
Jag blev lugn då det var lugna rörelser.
De var som gudar som bodde i himlen. Jag tyckte det kändes fint som om de var vänner. De lärde sig saker av varandra-. Tex att skjuta pilar.
Jag blev nästan lite trött av att det inte var så stressigt.
Det fanns blandning av breakdans och fridans.
De kände som att det var en fantasivärld i himlen. För det finns ju inga människor i himlen.

2020-07-01

Mira och Viktor i sminket med filmare Ali Quraishi, foto Lina Dahlgren

Föreställningen SOON SWOON blev film!

Vi är stolta att vi tillsammans med Dansistan/Cirkusistan under maj och juni 2020 kunde erbjuda en filmad konstnärlig dansupplevelse av vår nyaste föreställning SOON SWOON. Alla lärare kunde beställa föreställningen för digital visning.

2020-07-01

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!